Boller med saftig mandel-muscovadofyll og karamelliserte mandler

Luftige og saftige boller med mandelfyll og topping med karamelliserte mandler

3. plass 2021
3ce968ff 4998 4ed0 aa40 35c5c229ca9e
B5342ce1 f561 4429 aae8 9607000c37c4
Christina Houm

Dette er en hybrid av to svenske favoritter, butterkaka (ligner den norske prinsessekaken) og toscakaka. Dette er himmelsk for mandelelskeren!

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Boller:

1 pakke tørrgjær
5 dl melk
1 egg
150 g Bremykt
2-3 ts nymalt kardemomme
1 dl sukker
1 klype salt
12-13 dl hvetemel

Mandelfyll:

150 g Bremykt
75 g Muscovadosukker (eller vanlig brunt sukker)
100 g malt mandel

Topping:

100 g Bremykt
1 dl sukker
2 ss fløte
2 ss hvetemel
2 ss sirup
100 g mandelflak

Fremgangsmåte

Boller:

Bland alt og elt i kjøkkenmaskin i ca 8-10 minutter eller til deigen er blank og seig. La heve til dobbel størrelse.
Dele deigen i to for å bake en hel kake og resten boller.
Kjevle ut de to emnene til ca 20x40 cm. Bred ut fyllet jevnt og rull sammen.
Til kaken deler du rullen i ca 3-4 cm brede biter og legger i en form ca 25 cm.
Bollene kan med fordel legges i papirformer fordi karamelltoppingen kan renne litt.

Fyll:

Bland alt sammen godt.

Topping:

Bland alle ingredienser i en kasserolle med tykk bunn og la småkoke i ca 2 min. La avkjøles litt før du har det på kaken og bollene.

Kaken stekes ved 200 grader ca 30 min og bollene ved 225 grader ca 10 min.

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere