Maple walnut boller med salt karamell

Kombinasjonen valnøtter og lønnesirup er uslåelig! Med salt karamellsaus blir det om mulig enda bedre!

7ec4b939 8e45 4031 af9e 7d3787ef0530
B5342ce1 f561 4429 aae8 9607000c37c4
Christina Houm

Alt med salt karamell blir godt, og sammen med valnøtter blir det himmelsk!

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Boller:

1 pakke tørrgjær
5 dl H-melk
1 egg
150 g Bremykt
2-3 ts nymalt kardemomme
1 dl sukker
1 klype salt
12-13 dl hvetemel

Fyll:

200 g Bremykt
1,5 dl brunt sukker
4 ss lønnesirup
100 g hakkede valnøtter

Salt karamell:

100 g sukker
2 ss vann
2 ss Bremykt
1 dl kremfløte
1 klype salt

Fremgangsmåte

Boller:

Bland alt og elt i en kjøkkenmaskin 8-10 min eller til deigen er blank og seig. La heve til dobbel størrelse. Dele deigen i to deler og kjevle ut til to leiver. Smør på fyllet jevnt og rull deigen til en pølse. Kutt i biter og legg på stekeplate.
La etterheve. Pensle eventuelt med egg. Stek ved 225 grader ca 10 min.

Fyll:

Rør sammen alle ingredienser til fyllet.

Salt karamell:

Ha sukker og vann i en liten kasserolle på ganske høy varme. Når det har fått en gylden farge trekker du den av varmen og tilsetter Bremykt. Tilsett så fløten (som blitt varmet opp på forhånd) og la småkoke i 1-2 min. Tilsett salt etter smak. La avkjøles. (Den tykner når den avkjøles).

Ringle karamellen over bollene og nyt!

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere