Boller med vaniljekrem og epler

Boller med vaniljekrem og epler er brsyw kombinasjon, og bare smelter i munnen . Man må bare spise kunne for å ha best smaken.

Inbound566695492298008256
A. Beata Strand

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Til 12 stykker:

surdeig:
25 g fersk gjær
1 ts sukker
3/4 kopp varm melk
2 ss mel

Gjærdeig:
500 g mel
1/2 kopp sukker
2 egg
75 g smør
3 ss olje

Fylling:
5 epler
1/3 kopp sukker
1/2 ts kanel
1 ss potetmel
1/2 sitronsaft

i tillegg: 1 egg

Fremgangsmåte

-knuste gjæren med sukker, tilsett varm melk og mel. Jeg blander grundig, dekker med folie og legger til side i 15 minutter på et lunt sted.

- la mel og sukker i miksebollen. Tilsetter surdeigen og begynner sakte å røre, tilsett eggene og deretter det smeltede, kjølte smøret.

- Etter ca 5 minutter, når deigen nesten er klar, tilsett en og en spiseskje olje. Blande til deigen er jevn og elastisk. Deigen kan eltes for hånd på samme måte, bare forlenge tiden.

- Ferdige deigen dekkes med folie eller kjøkkenhåndkle og legger til side i 1,5 time på et lunt sted, deigen skal doble volumet.

- skreller eplene, fjerner frøene og skjærer dem i tykke terninger. Ha de skiver i en tykkbunnet gryte, bland med sukker, sitronsaft og kanel. la kokes/dampes i 10 minutter, slik at eplene slipper litt juice, men det er fortsatt veldig merkbare biter.

- Løs opp melet i 3 ss vann, hell det i eplene og bland. Kok opp og la den avkjøles.
Legger deigen på kjøkkenbenken, danner en rulle og deler den i 12 deler. Ruller ut hvert stykke deigen til den bli flatt. Jeg kuttet den høyre halvdelen i strimler og til venstre la jeg en skje med fyllet. Fra venstre side ruller jeg bunten til en rull (endene trenger ikke å være lukket).

- Jeg la de tilberedte rullene på et steke brett dekket med papir, dekker med en klut og la til side i 15 minutter på et varmt sted å bli puffet opp.

- Forvarm ovnen til 180 grader.

-Jeg sprer bollene med slått egg, satte i ovnen og stek i 15-20 minutter.

Nyt måltidet!

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere