Glutenfrie Mørketidsboller
Kjempegode boller med vaniljefyll og sjokoladetrekk

Lisa Mari Sollie limasola.blogspot.no
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
Ca 400 gr mel (brukte Bread-mix fra Schar)
6 gr tørrgjær (ca 1/2 pose)
1/3 ts nellik
1/2 ts vaniljesukker
9 gr kokospalme sukker
3 eggeplommer
1 ss Rapsolje
1,5 dl lunka Havremelk
1,5 dl lunka vann
1/2 pk Oatly vaniljesaus
150 gr mørk kokesjokolade fra coop ( den uten melk)
Fremgangsmåte
Bland det tørre i en bolle
Bland vann, olje og melk
tilsett ca halvparten av melblandingen mens man elter
tilsett eggeplommene
så ha i resten av melblandingen litt etter litt til ønsket konsistens
Eltes i ca 10 min.
Heves på en lun plass til deigen er dobbelt så stor (ca 30-45 min )
lag hull i bollene og ha vaniljesaus i.
og stek på 200g i ca 15 min midt i ovnen.
Smelt sjokolade i vannbad og dypp toppen av bollene i sjokolade. Avkjøles :-)
blir best med Bremykt