Glutenfrie Mørketidsboller

Kjempegode boller med vaniljefyll og sjokoladetrekk

1441195331495
Lisa Mari Sollie limasola.blogspot.no

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Ca 400 gr mel (brukte Bread-mix fra Schar)
6 gr tørrgjær (ca 1/2 pose)
1/3 ts nellik
1/2 ts vaniljesukker
9 gr kokospalme sukker
3 eggeplommer
1 ss Rapsolje
1,5 dl lunka Havremelk
1,5 dl lunka vann
1/2 pk Oatly vaniljesaus
150 gr mørk kokesjokolade fra coop ( den uten melk)

Fremgangsmåte

Bland det tørre i en bolle
Bland vann, olje og melk
tilsett ca halvparten av melblandingen mens man elter
tilsett eggeplommene
så ha i resten av melblandingen litt etter litt til ønsket konsistens
Eltes i ca 10 min.
Heves på en lun plass til deigen er dobbelt så stor (ca 30-45 min )
lag hull i bollene og ha vaniljesaus i.

og stek på 200g i ca 15 min midt i ovnen.
Smelt sjokolade i vannbad og dypp toppen av bollene i sjokolade. Avkjøles :-)

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere