Glutenfrie Mørketidsboller

Kjempegode boller med vaniljefyll og sjokoladetrekk

1441195331495
Lisa Mari Sollie limasola.blogspot.no

Ingredienser

Ca 400 gr mel (brukte Bread-mix fra Schar)
6 gr tørrgjær (ca 1/2 pose)
1/3 ts nellik
1/2 ts vaniljesukker
9 gr kokospalme sukker
3 eggeplommer
1 ss Rapsolje
1,5 dl lunka Havremelk
1,5 dl lunka vann
1/2 pk Oatly vaniljesaus
150 gr mørk kokesjokolade fra coop ( den uten melk)

Fremgangsmåte

Bland det tørre i en bolle
Bland vann, olje og melk
tilsett ca halvparten av melblandingen mens man elter
tilsett eggeplommene
så ha i resten av melblandingen litt etter litt til ønsket konsistens
Eltes i ca 10 min.
Heves på en lun plass til deigen er dobbelt så stor (ca 30-45 min )
lag hull i bollene og ha vaniljesaus i.

og stek på 200g i ca 15 min midt i ovnen.
Smelt sjokolade i vannbad og dypp toppen av bollene i sjokolade. Avkjøles :-)

Boller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere