Verdens aller beste aniskringler! De er virkelig luftige og gode, med en herlig smak av anis.

Ingredienser

1 l melk
250 g bremykt
259 g sukker
4 pk tørrgjær á 50 g
1 pk anisfrø
Hvetemel til en passe deig
1 egg til pensling

Fremgangsmåte

1. Varm melka til den er ca 37 grader.
2. Smelt smøret på svak varme.
3. Rør litt mel i melka før smøret has i, da klumper det ikke.
4. Sett deigen til heving.
5. Når deigen har fått dobbel størrelse, elter man deigen litt til, og deler den i like store emner.
6. Hvert emne trilles ut, og brettes til en kringle.
7. Pensle med egg.
8. Sett kringlene til etterheving i ca 30 min.
9. Sett stekeovnen på 200 grader.
10. Stek kringlene midt i oven i 12-15 minutter.
11. Ta ut, og sett på rist.
12. Nyt! Gjerne med syltetøy eller brunost.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!