Deilige og luftige boller som kan minne om skoleboller. Disse er imidlertid ikke like søte som skolebollene, men heller mye friskere og syrlige på grunn av mye bær.
Til deigen:
5 dl helmelk
50 g fersk gjær
150 g farin
1 ts salt
2 ts kardemomme
1,5 ts vaniljesukker
900 g hvetemel
1 egg
150 g bremykt
Til pensling:
2 egg
Fyll:
7 dl vaniljekrem
1 pakke med frosne bær som har tint.
1. Varm melken til 37°
2. Smuldre gjæren i bollen, hell i melk og rør ut gjæren.
3. Tilsett alle ingrediensene unntatt bremykt i deigen.
4. Arbeid deigen sammen på middels hastighet til alt er blandet.
5. Elt deigen i høy hastighet i fem minutter.
6. Ta bremykt opp i deigen og rør i høy hastighet i 10 minutter til. Slik at deigen er glatt, smidig og elastisk.
7. Dekk bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.
8. Kna deigen godt sammen, del den i ca 20 biter og rull til fine, runde boller.
9. Legg de så på et stekebrett dekket med bakepapir.
10. Dekk bollene og la de heve i 30 minutter.
11. Visp sammen egget og bruk det til å pensle bollene.
12. Lag en sprøyte slik at du kan sprøyte vaniljekremen i midten av hver bolle.
13. Ta på 1-2 ss med bær på hver bolle inntil kanten på vaniljekremen.
14. Stek bollene midt i ovnen på 210 grader i ca 20 min.
15. Avkjøl bollene, gjerne på rist.
16. Hvis du har er det veldig fint å bruke melispulver over halve bollen.
Nyt!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!