Kanelfletteknuter med brunt sukkerfyll
950g siktet hvetemel
5dl melk
1 pakke gjær eller 1/2 pakke tørrgjær
125g sukker
0.5ts salt
1ts kardemomme
150g Bremyk
1 egg
125g bremyk
100g brunt sukker/ kan erstattes med hvit
50g hvitt sukker
2ss kanel
Perlesukker til pynt(kan sløyfes)
1. Varm opp melka til den er ca.20 grader
2. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle
3. Tilsett egg og melk i det tørre og elt deigen på medium hastighet i 5-10 min.
4. Tilsett romptemperert bremyk, litt av gangen på lav hastighet og elt deigen i 5-10 min. Kan øke hastighet når smøret er blandet inn i deigen.
5. La deigen heve til dobbel størrelse omtrent 1 time
6. Mens deigen hever kan du lage sukker, smør og kanelblandinga til fyllet.
7. Del deigen i to og kjevle deigen i underkant av 5mm.
8. Smør fyllet jevnt utover heile deigen.
9. Brett deigen slik at det bli tre folder. Første del inn til 1/3 av deigen og andre del over første del.
10. Del deigen i to og legg i kjøleskap til den er gjennom kald
11. Kjevle deigen til 0.3cm tykk og del i to på langs.
12. Ta den ene delen og del opp i 6 like store deler.
13. Ta en av de seks delene og kutt tre deler men la toppen henge sammen.
14. Flett de tre delene sammen og før topp og bunn sammen slik at de former en ball.
15. Sett bollene til etterheving i 10-15min og pensle med egg for en shiny finish
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!