Aldri før spiste jeg så gode vaniljeboller som da jeg smakte og lærte den fantastiske oppskriften til vanilje eller rosiner bollen. Smaken er umotstålig
Ca. 30-40 boller (4 brett)
2kg hvetemel
4dl sukker
400g smør
50g gjær
1ts hornsalt
2ts kardemomme
1,2l melk
Vaniljekrem (2 til alle 1 til halv) eller
Rosiner
Ta gjæret og blandet med det tørre i samme bolle (eller helst kjøkkenmaskin) tilsett smeltet smør i melk, skal være kroppstemperatur. Bland det med det tørre og kjør det i maskinen en god stund.
Heves til dobbel størrelse i helst en time, men en halv time kan være nok.
Kjevle til en rundt form tilsette med vaniljekrem eller rosiner. Til slutt pensles med egg og stekes ved 220 grader i 12-15 min.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!