Gode venner sier Bjørg har verdens beste boller

Ingredienser

Bjørg’s BOLLER
(stor porsjon – ca. 50 boller)
1 l melk
175 g margarin
2 egg (kan spare litt til pensling)
250 g sukker
2 pk gjær
1 ts kardemomme
½ ts salt
1 pk (250 g) rosiner
hvetemel til passe deig – ca 2 kg

Fremgangsmåte

Deigen heves og trilles til boller, heves igjen,
kan evt. pensles med egg,
stekes til de er passe lysebrune.
En del av deigen kan brukes til ”snurrer”,
kringle eller skoleboller.
Til ”snurrer” kjevles deigen ut til et rektangel,
smøres med margarin, strøs med brunt sukker og kanel,
rulles sammen og skjæres i ca. 2 cm tykke skiver.
Til kringle trykkes deigen ut til rektangel
ca. 15 cm bredt, smøres med smør, ha på
eplebåter eller eplemos og strø med sukker og kanel,
kanskje også litt hakka nøtter,
brettes på langs og settes på plate med skjøten ned,
klipp hakk og brett til hver side.
Til skoleboller, lag vanlige boller, klipp en kløft i midten
og ha i en ts (eller litt mer) med vaniljekrem.
Ha på melis og kokos når de skal spises.
Alt kan fryses og brukes etter behov.
PS! Rosiner som ikke ” vil være med” i bollene, kan spises etter hvert

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!