Den beste kringla som kombinerer flettet gjærdeig med kanel, sukker og smør som fyll! Hele kringlen toppes med en stripe av vaniljekrem i midten. Saftig og dødsgod!
2 pk gjær
150 g margarin
6 dl melk
1-2 ts kardemomme
1/2 ts salt
125 g (1 1/2 dl) sukker
1 kg (1 1/2 L) hvetemel
Fyll 1:
150 g Bremykt
180 g (2 dl) sukker
2-4 ss kanel
Fyll 2:
1 pk vaniljekrem
Deigen:
1. Smelt smør i en kjele og tilsett melken når det har smeltet
2. Sjekk at blandingen holder en ca. temperatur på 37 grader og tilsett gjæren. Rør til den er oppløst.
3. Mål opp de tørre ingrediensene og miks de sammen i en bolle.
4. Tilsett de våte ingrediensene og bland/kna til en god deig.
5. Sett til heving i en time eller til ett lett fingertrykk går tilbake
Fyll 1 (kan lages i mellomtiden):
1. Rør sammen Bremykt, sukker og kanel til en masse.
2. Denne skal smøres på deigen senere.
Etter heving:
6. Kjevle ut deigen til et rektangel som er ca. 0,5 cm tykt. Om den kjevles for tynn kan den revne når den skal rulles senere.
7. Smør på fyll 1 jevnt utover hele og rull den sammen.
8. Del pølsen du når har i to like store deler. Disse skal rulles til lange tynne pølser.
9. Ta den ene lange pølsen og del i tre like deler. Flett disse sammen. Gjør det samme med den andre.
10. Du skal nå ha to lubne store fletter.
11. Legg de på et stekebrett med bakepapir og trykk ned langs midten. Heves til dobbel størrelse
12. Etter den har hevet igjen skal den trykkes ned langs midten. Her legges fyll 2 (vaniljekremen)
13. Pensle med egg
14. Stek ved 225 grader i 20 minutter midt i ovnen
15. NYT! Og dekorer gjerne med melis
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!