En fantastisk god lørdagsfoccacia med sjokolade og deilig vaniljekrem! Er lettvint å lage, og smaker ustoppelig godt!
Bollefoccacia med melkesjokolade og vaniljekrem
500gr mel
1 dl sukker
1 pk gjær
3 dl melk
75gr smør (feks bremykt bake og steke)
2 ts kardemomme
1 egg
Ca 100 gr melkesjokolade
I pk vaniljekrem/ eller ca 300 gr hjemmelaget vaniljekrem
Kanel
Perlesukker
Bland alt det tørre godt sammen.
Smelt smøret i en liten gryte, og tilsett melken. Dette varmes opp til ca 37 grader.
Bland melkeblandingen sammen med melblandingen, og tilsett egget.
Eltes godt sammen.
Settes så til heving i ca 30-45 min.
Trykk deigen forsiktig ut i ei langpanne, ca 40*30cm, og hev deigen videre i ca 30 min.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Lag små groper i deigen, og fyll i ca 1/2 ss vaniljekrem i gropene. Brekk opp melkesjokoladen, og putt biter rundt i deigen.
Strø over med kanel og perlesukker.
Stekes i ca 10 min.
Når den er avkjølet, kan du evnt pynte med melisglasur, eller servere den som den er.. Del opp i passe stykker, og server!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!