Kake laget av boller fylt med deilig vaniljekrem, toppet med friske blåbær.
3 dl melk
1 pk fersk gjær
2-3 ss kardemumme
1 egg
ca. 60 g rumtemperert smør
150 g sukker
ca. 500 g hvetemel
Vaniljekrem
Frossne eller ferske blåbær
1. Varm melken til ca. 37 gr, og rør ut gjæren i denne.
2. Rør sammen sukker, kardemumme og noe av melet i en bolle.
3. Tilsett melk-gjærblandingen og rør godt sammen.
4. Tilsett smøret og egget, og pass på at det blandes godt inn.
5. Tilsett hvetemel til deigen har ønsket fasthet. Tips: Litt klissete deig gir luftig god bakst!
6. La deigen heve til ca. dobbel str. (tar ca 30-45 min).
7. Kjevle ut deigen til et rektangel.
8. Smør på vaniljekrem. Mengde bestemmer du selv.
9. Rull sammen deigen, som når du lager kanelsnurrer.
10. Skjær opp i stykker med ca 1,5 -2 cm tykkelse. Plasser disse tett i en rundform (28 cm).
11. Legg noen klatter vaniljekrem på toppen, og strø på ønsket mengde blåbær. Det kan evt også strøs litt blåbær på før deigen rulles sammen.
12. La kaka heve i ytterligere 30 min.
13. Stekes på 225 gr i ca. 15-20 min. Til den er gylden på toppen.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!