Bremykt Logo

Rykende ferskt bakverk er noe av det beste vi får. En saftig, lekker og dekorativ Bollekrans med bær er alltid populært!

Ingredienser

500 gr hvetemel
12 gr tørr gjær
1/2 ts salt
80 gr sukker
2 eggeplommer
3 dl helmelk
100 gr Bremykt
1 ts kardemomme
Fyll:
1 dl skogsbærsyltetøy
1 dl blåbær
1 dl tyttebær
Melis til pynt

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte:
Smelt smøret, ha i melken og varm væsken til 37 grader. Ha i melet , gjær , sukker, kardemomme og mesteparten av melet . Elt deigen godt sammen. Tilsett resten av melet hvis deigen virker for løs. Pass på at deigen ikke blir for kompakt! Dekk deigbollen med plast og la deigen heve i ca 1,5 time .
Ha deigen ut på et melet bord og del i to.
Kjevle hvert emne til et rektangel. Smør med syltetøy og fordel bær utover. Rull sammen som en rullekake. Del rullen i to på langs med en skarp kniv og tving halvdelene sammen.
Form til en krans og ha over i en rundt form. Etterhev i 30 minutter.
Forvarm ovn til 200 grader.
Stek bollekrans i 35-40 minutter eller til gjennomstekt. Dekk med bakepapir om den blir for brun på toppen.
Server med et dryss melis .
(Inspirert av oppskriften fra Maison Mat og Vin )

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!