Rykende ferskt bakverk er noe av det beste vi får. En saftig, lekker og dekorativ Bollekrans med bær er alltid populært!

Ingredienser

500 gr hvetemel
12 gr tørr gjær
1/2 ts salt
80 gr sukker
2 eggeplommer
3 dl helmelk
100 gr Bremykt
1 ts kardemomme
Fyll:
1 dl skogsbærsyltetøy
1 dl blåbær
1 dl tyttebær
Melis til pynt

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte:
Smelt smøret, ha i melken og varm væsken til 37 grader. Ha i melet , gjær , sukker, kardemomme og mesteparten av melet . Elt deigen godt sammen. Tilsett resten av melet hvis deigen virker for løs. Pass på at deigen ikke blir for kompakt! Dekk deigbollen med plast og la deigen heve i ca 1,5 time .
Ha deigen ut på et melet bord og del i to.
Kjevle hvert emne til et rektangel. Smør med syltetøy og fordel bær utover. Rull sammen som en rullekake. Del rullen i to på langs med en skarp kniv og tving halvdelene sammen.
Form til en krans og ha over i en rundt form. Etterhev i 30 minutter.
Forvarm ovn til 200 grader.
Stek bollekrans i 35-40 minutter eller til gjennomstekt. Dekk med bakepapir om den blir for brun på toppen.
Server med et dryss melis .
(Inspirert av oppskriften fra Maison Mat og Vin )

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!