Boller som blir garantert luftige og myke
100 g gjær
5 dl H-melk
100 g smør
2 egg
200 g sukker
2 ts kardemomme
ca 1 kg hvetemel
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland så i sukker, kardemomme og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 60 min).
Del deigen i passende bolleemner, trill ut boller, sett de på bakebrett med bakepapir og la de etterheve ca 30 minutter
Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i ca 10 min.
NYT!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!