Fløyelsmyke, luftige boller som holder seg lenge
Grunnoppskrift
2,5 dl H-melk
3/4 dl søt kondensert melk
1 romtemperert egg
30 gram sukker
10 gram gjær
550 gram hvetemel
50 gram Bremykt
..
Eggeblanding til å pensle med
1 egg
2 ss melk
.
Glaze
3 ss smeltet smør
3 ss søt kondensert melk .
.
Start med å blande det tørre i en bolle . Varm opp melken til ca 37 grader . Bland melka med egg og ha i det tørre . Elt sammen i kjøkkenmaskin . Deigen vil virke som om den ikke blir eltet sammen men dette endrer seg når du tar i Bremykt . Elt til du får en fast fin deig .
.
Hev ca en time . Jeg hever ofte i stekeovnen på 30 grader .
.
Form til boller og plasser de på ett stekebrett . Hev ca 30 minutter . Pensle med eggeblandingen . Stek på 220 grader ca 12 min avhengig av ovn.
.
Ta ut av ovnen . Avkjøl fem minutter og pensle over glazen med melk og søt kondensert melk . Serveres varme.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!