Verdens beste boller fylt med kokos og appelsin! Friske og spennende i smaken, samtidig som de er søte og luftige. En knallgod variant av de klassiske hvetebollene!
100 g Bremykt
5 dl melk
50 g gjær
800 g hvetemel
70 g sukker
1 knivspiss salt
1 ts kardemomme
Fyll:
Bremykt
Sukker
Kokosmasse
Revet appelsinskall
1. Mel, sukker, salt og kardemomme blandes med smeltet smør, lunken melk og den ferske gjæren utrørt i litt av melken.
2. Deigen arbeides til den blir glatt og slipper bollen.
3. Dryss mel over og la den heve til det dobbelte på et lunt og trekkfritt sted (45 minuttter).
4. Deigen eltes om igjen og kjevles ut til en avlang leiv.
5. Bland smør, sukker og kokosmasse og revet appelsinskall og legg det utover deigen.
6. Rull deigen sammen og skjær passe tykke skiver som settes på smurt plate.
7. Etterhev deigen i 10 minutter, pensle bollene med egg og stek ved 225 grader i ca. 15 minutter.
NYT!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!