Vanlig hveteboller med krem og syltetøy er best.

Ingredienser

Grunnoppskrift gjærdeig
550 g hvetemel (ca.10 dl)
100 g sukker (1,1 dl)
1/2 ts kardemomme
100 g bremykt
3 1/2 dl melk
50 g gjær
1 egg
1 egg til pensling

Fremgangsmåte

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
2. Tilsett smeltet smør og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som trilles til boller/ andre varianter og settes på plate med bakepapir.
6. La bakverket heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann.
Settes inn i ovnen på 220 grader i 10-15 min.
Avkjøl bollene. Del i to og stryk på favorittsyltetøyet. Pisk kremfløte lett og luftig (pass på så det ikke blir smør..) Legg på en god dæsj med krem og sett på topplokket. Før servering -dryss på melis.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!