Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

Boller:
1 pakke tørrgjær
5 dl melk
1 egg
150 g Bremykt
2-3 ts nymalt kardemomme
1 dl sukker
1 klype salt
12-13 dl hvetemel
Mandelfyll:
150 g Bremykt
75 g Muscovadosukker (eller vanlig brunt sukker)
100 g malt mandel
Topping:
100 g Bremykt
1 dl sukker
2 ss fløte
2 ss hvetemel
2 ss sirup
100 g mandelflak

Fremgangsmåte

Boller:
Bland alt og elt i kjøkkenmaskin i ca 8-10 minutter eller til deigen er blank og seig. La heve til dobbel størrelse.
Dele deigen i to for å bake en hel kake og resten boller.
Kjevle ut de to emnene til ca 20x40 cm. Bred ut fyllet jevnt og rull sammen.
Til kaken deler du rullen i ca 3-4 cm brede biter og legger i en form ca 25 cm.
Bollene kan med fordel legges i papirformer fordi karamelltoppingen kan renne litt.
Fyll:
Bland alt sammen godt.
Topping:
Bland alle ingredienser i en kasserolle med tykk bunn og la småkoke i ca 2 min. La avkjøles litt før du har det på kaken og bollene.
Kaken stekes ved 200 grader ca 30 min og bollene ved 225 grader ca 10 min.

Loading content...