Denne søte grunndeigen er helt fantastisk! Og enda bedre blir den når man fyller med godt smør. Og gjerne litt perlesukker på toppen.

Ingredienser

1 pakke ferskgjær, ca. 6 dl melk (lunket), ca. 120 g sukker, 1 ts kardemomme, 1 ts vaniljesukker, 2 egg, litt over en kg hvetemel, 150 g smør som puttes i litt og litt etter at deigen er eltet.
Jeg fyller gjerne med vaniljesmør (smør, melis og vaniljesukker - 100 g smør, 150 g melis, 1 ts skikkelig vaniljesukker) eller smør med sukker og kanel.
Stekes på 225 g i 10 min (når de er fine under).

Fremgangsmåte

Putt alt oppi bolla utenom smøret. Elt til deigen er smidig. Noen ganger må man ha mer mel oppi. Ta så litt og litt smør oppi mens det eltes videre. La deigen heve til passe størrelse og lag hva de vil med den.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!