Fantastisk gode boller med en overraskelse inni!
ca 1,8 kg hvetemel
1 liter lettmelk
50 gram gjær (fersk)
300 gram Bremykt Original
250 gram sukker
2-3 ts kardemomme
Fyll: 1 boks ferdig vaniljekrem
-Smelt smør i en kjele, tilsett melk og varm blandingen til ca 37 grader.
-Rør gjæren ut i væsken
-Bland mel, sukker og kardemomme i en bolle og tilsett væske
Elt godt, helst med kjøkkenmaskin, gjerne i fem til ti minutter.
Forhev deigen, gjerne en times tid. Del opp i emner i bollestørrelse
Rull boller, kjevle flatt, legg en god spiseskje vaniljekrem midt på, og pakk vaniljekremen inn i deigen. Press skjøtene godt sammen.
Legges på brett med bakepapir med skjøten ned.
Etterhev minst en time.
Pensle med egg og stek ved 200 grader i ca 15 minutter.
Avkjøl, sikt over melis, og nyt!
Deigen passer også til fastelavensboller, rosinboller, sjokoladeboller, kanelboller eller kringle :)
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!