Bremykt Logo

Luftige og kjempegode boller med deilig vaniljekrem.

Ingredienser

1 kg hvetemel

150 gram Bremykt

100 gram farinsukker

1 teskje kardemomme

1/2 teskje salt

1 egg.

50 gram gjær

6 desiliter melk

1/2 teskje natron.

Fremgangsmåte

1. Smelt 150 gram Bremykt

2. Tilsett 6 desiliter melk

3. Varme Bremykt og melk til 37 grader. Viktig at det ikke blir varmere.

4. Tilsett 1 egg

5. Ha deretter i 50 gram gjær og 1/2 teskje natron, som røres forsiktig ut til gjæren er oppløst

6. Bland sammen det tørre i en stor bakebordet. Mel, farin, kardemomme og salt

7. Så tilsettes det våte og blandes raskt sammen

8. Dryss over litt mel og sett deigen til heving ca 1 time. Eller til dobbel størrelse

9. Ta deigen ut og trill den til en pølse. Del den opp i ca 30 deler. Trill til boller. Sett de på bakebrett med litt mellomrom. Lag fordypning til vaniljekrem, ca 1 spiseskje i hver bolle. Legg på et klede og sett til etterheving i ca 1 time.

10.Stekes på 200 grader i 12-14 minutter. Avkjøles på en rist. Lag glasur av melis og vann. Ta glasur på når bollene er lunkne. Server nystekt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!