Gode og luftige boller med deilig vaniljekrem og sjokolade. Nam!

Ingredienser

3,5 dl Melk.
1/2-1Pk (25-50g) gjær.
100g Margarin.
1dl sukker.
1 egg.
Ca 9 dl(550g) kveite/hvetemel.
1Pk piano vaniljekrem.
1Pl kokesjokolade.

Fremgangsmåte

1. Ta av litt av mjølet til utbakinga.
2. Smuldre margarinen i mjølet.
3. Varm melka til hu er. fingervarm,ca 37 grader
4. Smuldre gjæren i bakebollen og rør han ut med litt av melka. Bland så i resten av melka.
5. Tilset mjølet med margarin,sukker og egg.
6. Rør deigen til han er glatt og smidig, og sett han lunt til heving, ca 30 min.
7. Etter heving elter du deigen godt og kjevler den ut.
8. Ha i en pk ferdig piano vaniljekrem og ei plate hakket kokesjokolade.
9. Rull deigen sammen til ei lang pølse og del opp i ca 1,5 cm tykke skiver.
10. Ha dei på stekebrett og la dei heve 30 min. Kan og pensles med egg vis en ønsker.
11. Stekes på 240 grader midt i ovnen ca 15 min til gylne.
Blir ca 15 -20 boller, kan og fryses.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!