Dette tar kanelbollen til neste nivå. Bringebærene gir de søte og fluffy bollene friskhet. Disse ble en hit.

Ingredienser

Bolledeig:
950 g hvetemel
1 pk tørrgjær
150 g sukker
1 ss kardemomme
5 dl lettmelk
1 klype salt
1 egg
150 g Bremykt i terninger
Bringebærfyll:
ca 200 g frosne bringebær
50 g romtemperert Bremykt
sukker til å strø over
litt kanel til å strø over
Glasur:
50 g romtemperert Bremykt
125 g kremost
150 g melis
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Bolledeig:
Ha alle ingrediensene, unntatt smøret, i en kjøkkenmaskin. Kjør maskinen i 10 min til alle ingrediensene er godt blandet og deigen er jevn og fin.
Etter 10 min tilsettes Bremykt i terninger. Dette eltes inn i deigen. Her kan det være fristende å tilsette mer mel. Ikke fall for denne fristelsen.
Fra Bremykt tilsettes skal det hele kjøres ca 10 minutter. Nå skal deigen være både jevn og smidig.
Ta bollen av kjøkkenmaskinen, ha plastfolie over bollen og sett bolle på benken. La deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar mellom 60 og 90 minutter.
Hell deigen ut på benken og kjevle den ut til et stort rektangel (som når man lager kanelsnurrer).
Smør et jevnt og tjukt lag med Bremykt over hele deigen. Strø et jevnt og tynt lag med både sukker og kanel. Fordel bringebærene jevnt ut over den nederste halvdelen av deigen.
Rull deigen sammen til en jevn og kompakt pølse, start nederst.
Kutt opp pølsen i mellom 20 og 24 emner og legg bollene på bakebrett.
La bollene etterheve i 30 til 45 minutter til de er blitt store og luftige.
Stek bollene på 225 grader (over- og undervarme) i 10-12 minutter.
Glasur:
Mens bollene steks kan glasuren lages.
Bland alle ingrediensene til en fyldig og kremete glasur.
Ta på glasuren mens bollene fortsatt er varme.
NYT

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!