Luftige og gode boller fylt med vaniljekrem og bringebær

Ingredienser

Ingredienser:
850 g hvetemel
5 dl melk
1 pk gjær
150 g Bremykt
1 dl sukker
1 egg
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1pk vaniljekrem
Bringebærsyltetøy
Frosne bringebær

Fremgangsmåte

Begynn med å smuldre gjæren i en bolle og tilsett litt av melken som må varmes i en kjele til ca 37 grader. Rør ut gjæren i melken. Bland alt det tørre med gjærblandingen, resten av melken og egget og kjør alt i kjøkkenmaskin eller elt med hendene. Når alt er eltet godt sammen tilsetter du romtempererte smørterninger og elt det godt inn i deigen. Sett deigen til heving i ca 1/2 time.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse del den opp i emner og rull boller som du legger i store muffinsformer. Sett bollene til heving i ca 1/2 time.
Lag en stor grop i hver bolle og fyll i syltetøy og vaniljekrem og tilslutt noen frosne bringebær.
Stek bollene på 220 grader i ca 15 min, litt avhengig av størrelsen på bollene.
Dryss melis over bollene før servering.
Enjoy!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!