Frisk gjærbakst med sitron og bringebær- ingen kunstige smaker

Ingredienser

DEIG
Du trenger:
50 g gjær
125 g smør/margarin
4 dl melk
1 dl sukker
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
ca 14 dl hvetemel
FYLL
Du trenger:
400 g bringebær, friske eller fryste som er tint
100 g smør/margarin, romtemperert
Skall av 1 sitron
2 dl sukker
PYNT
Du trenger:
Perlesukker
1 pk mandelflak
Egg eller melk til pensling

Fremgangsmåte

Slik gjør du:
1. Smuldre gjæren i en bakebolle.
2. Smelt smøret og tilsett melken, varmes til ca 38 grader
3. Hell væsken over gjæren og rør den ut
4. Rør inn salt, sukker, kardemomme, bakepulver og det meste av melet.
5. Elt deigen så den blir blank og smidig, men ikke for tørr. Elt inn mer mel hvis behov.
6. Sett deigen til heving ca 45 minutter på et lunt sted.
7.La tinte bær renne godt av.
8. Bland smør/margarin, sitron og sukker.
9. Del den ferdighevede deigen i to. Ikke elt deigen for mye, da blir den vanskelig å kjevle ut.
10. Kjevle ut hvert emne til en rektangulær leiv, ca 25 x 50 cm.
11. Smør smøret over halve leiven og dryss over bær.
12. Brett den usmurte delen over.
13. Skjær leiven i 12 strimler og skjær hver strimmel i to, men la de henge sammen i øverst (som en bukse)
14. Snurr dem (beina på buksa) og lag en løs knute.
15. Legg knutene på bakepapir på et stekebrett.
16. La de etterheve i ca 30 minutter.
17.Forvarm ovnen til 225 grader
18. Pensle knutene.
19. Dryss på perlesukker og mandelflak
20.Stek knutene midt i ovnen i 12 - 14 minutter.
21.Avkjøles på rist

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!