For meg er bringebær selve smaken av sommer. Baker du disse bollene på en regntung høstkveld, kan du nesten føle solen skinne i stuen.

Ingredienser

500 g hvetemel
50 g sukker
½ ts bakepulver
¼ ts salt
1/2 ts kardemomme
1 pk gjær
100 g smør
3 dl melk
Ca 6 ss bringebærsyltetøy

Fremgangsmåte

Bland sammen det tørre. Smelt smør og hell over melken. Rør det våte inn i det tørre og elt godt. La deigen heve i ca en time, til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen til et rektangel og smør den med bringebærsyltetøy. La det være noen cm uten syltetøy på den ene langsiden. Rull sammen deigen fra langsiden med syltetøy mot langsiden uten syltetøy, slik at den er lett å feste sammen. Del rullen i 25 biter. Sett dem på stekebrett og la dem etterheve i ca 30 min. Stekes på 225 grader i ca. 10 min eller til de er gylne.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!