Bremykt Logo

Brioche er et lite frokostbrød eller en bolle med opprinnelse fra Frankrike.

Ingredienser

(Ca. 30 små Brioche)
300 g Bremykt
550 g hvetemel
30 g sukker
20 g fersk gjær
10 g salt
7 egg

Fremgangsmåte

Skjær romtemperert i terninger. Bland mel, salt, sukker og gjær i en bolle. Tilsett seks av eggene (det siste er til pensling). Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha så i temperert Bremykt i terninger mens maskinen går på lav hastighet.
Deigen kan virke litt klissete, men blir bedre etter hvert som du knar. Øk hastigheten og la den så gå i noen ekstra minutter, til du får en fast deig som slipper bollen. Synes du deigen virker for løs, tilsett litt mer hvetemel. Dersom du ikke har kjøkkenmaskin med eltekrok, rører du først halvparten av hvetemelet i eggeblandingen og deretter romtemperert Bremykt.
Til slutt blander du i resten av melet. Sett deigen til forheving i en time. Smør og sikt litt mel i sandkake eller briocheformene (du kan også bruke muffinsformer i metall). Pass på at hele formen dekkes nøye. Del deigen i biter og trill til runde boller. Plasser bollene i de smurte formene. Trill en liten ekstra deigkule og klem den forsiktig på plass på toppen av hver brioche.
Hev under klede på et lunt sted i ca. 1 time. Pisk det siste egget og pensle på toppen. Stek i ca. 12–14 minutter ved 200 °C (dekk til med et bakepapir om du synes briochene blir for mørke mot slutten av steketiden). Velt briochene ut av formene mens de er varme. Serveres lunkne med syltetøy og marmelade.
Tips: Du kan også tilsette sjokoladebiter eller rosiner i begynnelsen for å få en sotere
brioche. Daggammel brioche kan også brukes til å lage en god brodpudding.