Verdens beste snurrer laget med brunost. Og de er laget litt sunnere, men det kan du absolutt ikke kjenne på smaken.

Ingredienser

12 stykker
50 g smør
2 dl melk
100 g kesam
1/2 pakke tørrgjær
1 ss sukker
3 ss sukrin+, eventuelt vanlig sukker
3 ss sukringold, eventuelt brunst sukker
1 dl fiberfin, eventuelt mer mel
Ca 4 dl speltmel, eventuelt vanlig hvetemel
Ca 100 g brunost

Fremgangsmåte

Varm opp melk og smør til omtrent 40 grader.
Bland resten av ingrediensene, utenom brunosten, i en bolle. Ha så i den varme melken.
Bland ingrediensene godt. Om deigen blir veldig klissete, tilsett mer speltmel.
La deigen heve i 60 minutter.
Del deigen i to og kjevle hver bit ut til en rektangel. Riv brunosten grovt og strø den bitene. Rull rektanglene sammen og skjær i biter.
Etterhev i 20 minutter.
Stek på 225 grader i 8 -10 minutter.
Nyt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!