Saftige og luftige boller med deilig vaniljekrem i midten, slår aldri feil hverken til hverdagskosen nå på mørkere, kaldere høstkvelder..så vel som til bursdag og fest!

Ingredienser

Ca250g smør
1liter melk
1pk tørrgjær
3dl sukker
2ts salt
2 liter hvetemel, pluss litt til passe tjukkelse på deigen
Vaniljekrem, ferdigkjøpt går fint an
Blåbærsyltetøy - hjemmelaget er best

Fremgangsmåte

Smelt smøret oppi melken mens den varmes opp til ca 35grader (skal ikke koke!)
Bland alt det tørre (gjær, sukker, salt og mel)
Tilsett melk/smør og elt godt!
Heves på limt sted til deigen får dobbel størrelse. Del i like emner og rull ut til runde, flate sirkler. Spre på vaniljekrem og form bollene sammen ved å klemme ytterkantene av sirkelen sammen til en bunn. For en ekstra god bolle, legg også på en teskje blåbærsyltetøy under vaniljekremen! Nam!!
Etterheves i ca 20-30min.
Smør egg over bollene før steking for fin glans.
Stekes i ca 10-12 min på 220grader.
Server gjerne med et lett melisdryss over!..selvsagt m nytraktet kaffe el te til!!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!