Enkel, luftig og deilig gjærbakst som kan trilles til boller, skoleboller, kanelboller eller kringle.

Ingredienser

250 gram smør
250 gram melis
1 liter lettmelk
Ca. 1,7 kilo hvetemel
1/2 pakke tørrgjær
2 ts kardemomme

Fremgangsmåte

1. Smelt smør i ei gryte
2. Ha i melis og melk
3. Varmes til det er fingervarmt
4. Bland hvetemel, tørrgjær og kardemomme. Hold gjerne tilbake litt av melet slik at du kan se når det er blandet om du trenger å bruke alt.
5. Hell melkeblandingen oppi melet
6. Eltes godt i kjøkkenmaskin i 5-10 min.
7. Heves 1 time under plastfolie og klede
8. Ha deigen på melet benkeplate og kna den litt
9. Trilles ut til boller eller skoleboller, evt det du måtte ønske
10. Etterheves 1 time og pensles forsiktig med egg rett før steking
11. Dersom du skal lage skoleboller, har du vaniljekrem i ei grop i midten ca. 15 før bollene er ferdige å etterheve
12. Stekes på 225 grader i ca. 10 min.
Serveres nystekte og lunkne :)
Ha melis og kokos på skolebollene når de er avkjølte :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!