Store, saftige anisboller som er fullproppet med nydelig smak.

Ingredienser

5 dl h-melk
25 g rød ferskgjær
2 ts + 150 g sukker
1/2 ts salt
1 1/2 ts ekte vaniljesukker
1 1/2 ts kardemomme
1 pk anis
1 egg
900-1000 g hvetemel
150 g bremykt steke og bake i terninger.

Fremgangsmåte

1) Varm opp melken med 2 ts sukker i til 25 grader.
2) Hell melken i bakebollen, smuldre i gjæren, og pisk med en håndvisp til gjæra er helt oppløst.
3) Tilsett salt, ekte vaniljesukker, kardemomme, anis og sukker. Pisk rundt et par ganger.
4) Tilsett nesten alt melet, og egget. Elt med eltekrok i 5 minutt. Sjekk om du må tilsette mer mel. Elt i 5 minutter til.
5) Tilsett smøret. Elt til du har en glatt og smidig deig, ca 5. minutter.
6) Hev under plast til dobbel størrelse på et litt kjølig sted.
7) Kna deigen. La den hvile i et par minutter. Del i passelig store deigemner (ca. 25 stykk), trill ut til runde boller, og legg de på et stekebrett.
8) Etterhev til dobbel størrelse under plast .
9) Stek på 225 grader (over og undervarme) i ca. 12 minutt. Obs! Ta ut bollene og pensle dem med romtemperert egg når de har stekt i fem minutter. Sett inn bollene igjen og stek ferdig.
10) Avkjøl på rist.
11) Del i to, ha på smør og brunost, skjenk kaffe i favorittkoppen din, sett deg i sofa og nyt livet. :-)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!