luftige boller med hjemmelagd plommesyltetøy og eplesyltetøy, toppet med sprø crumble.

Ingredienser

Boller;
4 dl extra lett melk
1 egg
50 gr gjær
100 gr Bremykt steke og bake
900 gr hv mel
100 gr sukker
3 ts kardemomme
1 ts salt
Ha alle indigriensene i eltemaskinen og kjør deigen sammen og elt i 10 min!
Plommesyltetøy
4 stk store plommer
2 stjerneanis
4 ss sukker
Kutt plommene i store biter og kok de sammen ned sukkeret og stjerneanisen i 10 min.
Avkjøles
Eplesyltetøy
4 stk grønne epler
4ss sukker
Dryss kanel
Fjærn kjernehuset og kutt opp eplene i store biter. Tilsett sukkerer og kanelen og kok i 10 min .
Avkjøles.
Crumble
50 gr havregryn
50 gr hv mel
50 gr Bremykt steke og bake
50 gr sukker
Smuldre alt sammen

Fremgangsmåte

Ha alle indigriensene i en eltebolle og elt den sammen i 10 min. Hev hvete deigen i 1 time. Del opp i 20 emner og trill de runde. Klem de flate i håndflaten din, legg 8 på platen. Lag en grop i hver bolle, legg en stor ss med syltetøy på hver bolle og dryss over crumble.
Etter hev i 30 min, pensle med egg.
Stekes 210 gr i 8-10 min til de er gyldne.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!