Eplesyltetøy:
5 epler
sukker
vaniljestang
kanelstang
Hvetebollehjerte-deigen:
60 g gjær
3 dl helmelk
0,5 kg hvetemel
100 g bremykt steke- og bakesmør
85 g sukker
1 ts kardemomme
1 egg
Eplesyltetøy:
Skrell eplene, del de i biter og ha de i en kjele sammen med de andre ingrediensene.
Kok på svak varme til eplene er møre.
Hvetebollehjerte-deigen:
Eltes sammen godt og lenge til du kan dra deigen fra hverandre uten at den revner lett (min 15 min).
Hev deigen i 30 minutter under plast, slik at fuktigheten bevares i deigen.
Trykk ned deigen, del i små emner og form små hjerter.
Trykk litt plass i hvert hjerte, og ha litt eplesyltetøy i.
Hev hjertene under plast, og stek på 220-250 grader i 5-10 minutter.
Avkjøl på rist.
Lag melisglasur ved å piske eggehvite og melis til en luftig konsistens.
Grovhakk mandler og rist de i en tørr stekepanne.
Sprikle melisglasur over hvetebollehjertene, og strø på mandler.