Disse godt høstbollene har en deilig kombinasjon av syrlig norsk eple, kanel, vaniljekrem. Lette å lage og lette å spise!

Ingredienser

TIL BOLLEDEIGEN
200 gram bremykt smør
6 desiliter melk
1 pakke fersk gjær (kan også bruke tørrgjær)
1 teskje hornsalt
en halv teskje vaniljepulver
2 desiliter sukker
900 gram hvetemel
TIL FYLLET
ca. 10 små norske epler
100 gram bremykt smør
1 spiseskje kanel
1 pakke vaniljekrem

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken. Rør inn gjæren når temperaturen er omtrent 37 grader. Hell blandingen over i en bakebolle med hornsalt, sukker, vaniljepulver og hvetemel. Tilsett gjerne melet litt etter litt, og bland alt godt sammen. Sett deigen til sides og hev til dobbel størrelse under klede.
Rasp opp eplene (med skallet på).
Når deigen har hevet ferdig deles den i to og kjevles ut. Dekk deigen med smør og ha over kanelen. Nå legges raspet eple over hele, og deigen rulles sammen. Del opp rullen i ca. 15 boller og legg dem over på et stekebrett. Gjenta med den andre deigen.
Etterhev bollene på brett en halvtimes tid under klede. Trykk bollene litt ned på midten og ha i vaniljekrem før du setter dem i ovnen. Bollene stekes i omtrent 15 minutter på 180 grader varmluft. Server gjerne med melis om ønskelig.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!