Verdens beste og luftigste flettebakst! Alle barnas favoritter i hjemmet og barnehagen! :)

Ingredienser

3 pers :)
165 g
hvetemel
30 g
sukker
0.15 ts
kardemomme
30 g
smør
1.05 dl
melk
15 g
gjær
0.3 stk
egg
Til pynting
0.3 stk
eggblandet med vann til pensling
perlesukker

Fremgangsmåte

1. Bland alt det tørre i en bakemaskin. Varm melken til fingervarm, og rør ut gjæren og hell blandingen i bakebollen. Tilsett smeltet smør og egg.
2. Deigen eltes godt til den er smidig. La maskinen kjøre opp mot maks fart i 5-7 minutter, avhengig av størrelse på deigen. Ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. Etter at deigen er ferdig eltet må den hvile.
3. La den hvile minimum 1/2 time på et lunt sted. Pakk gjerne bollen inn i en tett plastpose. Når deigen har hevet til dobbel størrelse kan du begynne utbakingen. Følg fremgangsmåten på bildene.
4. Ta en god klump deig og rull ut til en lang, tommeltykk pølse, ca. 30 cm. Lag en enkel knute.
5. Dra høyre lisse gjennom hullet. Skjul enden.
6. Dra den venstre lissen gjennom hullet nedenfra.
7. Ta siste bit av venstre lisse å dra gjennom hullet nedenfra. Tuppen av lissen skal ligge i midten på bakverket.
8. Sett kuvertbrødene på en bakeplate.
9. La kuvertbrødene heve enda en gang (ca. ½ time) før de pensles med egg utvannet med vann. Strø på perlesukker og stek på 220 grader 5-7 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!