Nydelige knuter fylt med frisk rabarbra og hjemmelaget vaniljekrem. Supert til kos, og det beste med det hele er at de til og med metter litt ettersom det er fullkorn i dem.

Ingredienser

8 stk mellomstore knuter:
Deigen:
2 dl melk
25 g gjær
20 g bremykt
1/2 ts kardemomme
1 klype salt
1/2 dl sukrin/ sukker
1 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl sammalt hvete finmalt
2 1/2 dl hvetemjøl
Vaniljekremen:
2 stk eggeplommer
1/2 dl sukrin/ sukker
2 dl melk
1/2 vaniljestang / 1 ss vaniljesukker
Rabarbrafyllet:
2 ss melis
2 ss maizena
1 - 2 stilker rabarbra
Topping:
Eggehvite til pensling (bruk restene fra vaniljekremen)
Litt hakkede mandler

Fremgangsmåte

1. Varm melk til 37 grader og rør inn gjæret. Bland så inn salt, smeltet smør, sukrin og kardemomme. Rør inn havregryn og sammalt hvete før du tilsetter hvetemjøl til ønsket bollekonsistens til slutt. Sett til heving i ca. 1 time.
2. Rør sammen eggeplommer, sukrin/ sukker og frøene fra vaniljestangen i en kjele. Sett på middels varme og rør forsiktig inn melk. Varm opp til kokepunkt, men ikke kok. Ved kokepunktet vil kremen tykne. Sett til avkjøling.
3. Skrell rabarbrastilkene, og høvle dem deretter i lange «tråder». Ha dem over i en bolle og bland godt med melis og maizena.
4. Kjevle deigen utover i et ca. 1/2 cm tykt rektangel. Smør vaniljekrem på halvparten og legg rabarbrastrimlene på langs. Brett den tomme halvparten over resten. Kutt i 8 remser med et snitt som rekker nesten til toppen av hver remse. Tvinn hver remse godt, og slå en knute på til slutt. (PS! Dette er en skikkelig grisejobb, men det er verdt det) Sett til heving i ca. 30 min.
5. Pensle med eggehvite og dryss over hakkede mandler. Stek på 200 grader i 20-25 min.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!