Har erfart at dersom en bytter ut alt, eller deler av melken i gjærbakst med kulturmelk, så får man en utrolig fin bakst! Videre er kunsten å glemme deigen på lun plass, både før og etter at man har bakt ut! Heving er så viktig!! man må være forsiktig med oppvarming av kulturmelk, så den ikke sprekker.
Da dette er mer å annse som et tips, så blir det ingen konkret oppskrift. Bruk det du bruker til vanlig i din gjærdeig, bare bytt ut litt eller all melk med surmelk. TIlsett også litt bakepulver og bytt ut alt eller noe av sukkeret med honning eller sirup. Godt smør er også viktig!Det løser seg lettere opp i vesken, og gir også et bedre resultat! Det samme gjelder ferskgjær istedet for tørrgjær!
Heving, heving, heving! Riktig temperatur på veske!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!