Den topper alle oppskriftene jeg har prøvd! Verdens beste oppskrift på glutenfrie boller trodde jeg allerede fantes, helt til det ble lagt ut en ny oppskrift på cøliakiforumet rundt fastelaven. Og den topper alt som jeg har prøvd før, men selvfølgelig med noen av mine egne justeringer.

Ingredienser

1 pk tørrgjær
5 dl melk
1ss fiberhusk
2 dl sukker
2 pk Semper mix
4 egg
1ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
200 gr romtemp. BREMYKT

Fremgangsmåte

1 pk tørrgjær
5 dl melk
1ss fiberhusk
1) Melken varmes og røres sammen med gjør og fiberhusk. La svelle i 5 min.
2) Ha oppi
2 dl sukker
2 pk Semper mix
1ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
4 egg
3) Eltes i 5 min
200 gr romtemp. BREMYKT
4) Ha oppi romtemperert bremykt litt og litt, mens maskinen går.
5) Eltes i 5 min til. Deigen skal slippe bollen. Tilsett evt mer mel. Hev i 1 time
6) Forme bollene og sett de til ny heving i 45 min.
7) Stekes på 180C i ca 10-15 min.
Spises som de er, eller et tynt lag bremykt og ost eller del de i 2 og server med krem og syltetøy og et melisdryss på toppen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!