Kjempegode boller med vaniljefyll og sjokoladetrekk

Ingredienser

Ca 400 gr mel (brukte Bread-mix fra Schar)
6 gr tørrgjær (ca 1/2 pose)
1/3 ts nellik
1/2 ts vaniljesukker
9 gr kokospalme sukker
3 eggeplommer
1 ss Rapsolje
1,5 dl lunka Havremelk
1,5 dl lunka vann
1/2 pk Oatly vaniljesaus
150 gr mørk kokesjokolade fra coop ( den uten melk)

Fremgangsmåte

Bland det tørre i en bolle
Bland vann, olje og melk
tilsett ca halvparten av melblandingen mens man elter
tilsett eggeplommene
så ha i resten av melblandingen litt etter litt til ønsket konsistens
Eltes i ca 10 min.
Heves på en lun plass til deigen er dobbelt så stor (ca 30-45 min )
lag hull i bollene og ha vaniljesaus i.
og stek på 200g i ca 15 min midt i ovnen.
Smelt sjokolade i vannbad og dypp toppen av bollene i sjokolade. Avkjøles :-)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!