Utrolig gode myke boller, uten melk og egg. Lages på 1-2-3!
1 kg hvetemel
130 g sukker
1 ts salt
2 poser tørrgjær
150 g plantemargarin eller nøytral olje (f.eks. rapsolje, men viktig at den er nøytral på smak)
6 dl vann
3 ts kardemomme
1. Bland det tørre sammen. Tilsett vann (ca. 37 grader) og plantemargarin (eller nøytral olje) og rør sammen
2. Hev på et lunt sted i 45 min
3. Trill ut bollene (ca. 20 stykk) og etterhev i ca 30 min.
4. Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!