Bremykt Logo

Nå som høsten virkelig har kicket inn, er det ikke mye som er bedre enn nystekte boller . Disse gresskarbollene er virkelig nydelige! Saftige og luftige, med varme kryddertoner og med en farge som lyser opp i høstmørket.

Ingredienser

250 g gresskarpuré
150 g romtemperert Bremykt
100 g brunt sukker
1 ts salt
18 g tørrgjær
350 ml melk
2 egg
ca.800 g hvetemel
1 ts gurkemeie
1 ts kardemomme
24 stk kardemommefrø

Fremgangsmåte

Ha i sukker, salt, gresskarpuree og smør i en kjøkkenmaskin og bland røra med en flatkrok.
Varm opp melken til ca 30 °C og deretter hell oppi gresskarrøra du allerede har laget.
Tilfør ett egg om gangen mens maskinen går på medium hastighet.
Bytt så til eltekrok før du fortsetter.
Sikt hvetemel i en bolle , tilsett tørrgjær , kardemomme, gurkemeie og ha oppi det våte til alt er blandet godt.
Kjør deigen i 5 minutter på lav hastighet og til deigen slipper fra bollekanten og ser relativt smidig ut.Er det veldig vått fortsatt kan du tilføre mer hvetemel.
Smør en annen bolle med litt smør/olje, og overfør deigen til den nye bollen. Dekk til med en plastpose og sett deigen til heving i et varmt rom i minst en og en halv time eller til deigen dobler seg i størrelse.
Slå deigen over på en lett melet arbeidsbenk .
Kna deigen med hendene i 2-3 minutter til den har en smidig overflate.
Del deigen i 24 biter . Rull alle bitene til boller og klem de litt flate .
Bruk en saks for å klippe jevne 8 snitter rundt hele bollen .
Plasser «gresskarene» på et lett melet brett. Stikk fingeren ned i midten på deigen for dette hullet skal etterhvert gi plass til «stilken».
Dekk til med plast og etterhev i ca. 30 minutter eller til de er doble i størrelse .
Når bollene har etterhevet, stikker du nok en gang fingeren dypt ned i midten på «gresskarene», og pensle de alle med egg før de settes i ovnen.
Stek bollene i ca.15-20 minutter på 190 °C til de er gylne i fargen. Pensle med smør mens de fortsatt er varme . Stikk kardemommefrø i hver enkelt bolle.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!