Verdens beste hveteboller som er lagd på vann å er super gode.

Ingredienser

1000g hvetemel
180g sukker
1ts salt
4ts kardemomme
180g bremykt
50g gjær
5dl vann

Fremgangsmåte

1. Ha alle ingrediensene i bakebollen på kjøkkenmaskin sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen med eltekrok i ca 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd må du beregne dobbelt så lang eltetid. Forhev deigen i 30 minutter.
2. trill deigen til like store boller og legg bollene på stekebrettet med bakepapir. Dekk til brettene og etterhev i 60-90 minutter. Eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellom tiden ovnen til 200 grader.
3. pensle bollene med sammenpisket egg og stek de i ca 10 - 13 minutter. Bollene kan pensles med smeltet smør rett etter de er kommet ut fra ovnen. Da blir de ekstra gode og blanke
Avkjøl bollene på rist etter steking

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!