Min egenkomponerte bolleoppskrift med meierismør.
750 g hvetemel.
120 g sukker.
150 g Bremykt steke og bake.
5 dl H-melk.
1 pakke våtgjær.
1 egg til pensling.
1. Smelt Brelett steke og bake i et kasserolle. Tilsett melk, og varm dette til det er lunkent (ca.37 grader). Rør ut 1 pakke våtgjær i blandingen.
2. Ha mel, sukker og kardemomme i en bolle, tilsett melkeblandingen. Arbeid inn melet til det blir en fin og smidig deig. (Om ønskelig kan du også tilsette hakket sjokolade eller rosiner.
3. La deigen heve på et lunt sted i ca. 40 minutter.
4. Del opp deigen i passende emner og trill ut bollene.
5. La de etterheve i ca. 30 minutter. Pensle med egg.
6. Stekes ved 200 grader i ca.12 minutter.
7. Avkjøles på rist.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!