Hveteboller er nærmest obligatorisk på et kjøkken hvor baking verdsettes.Dette er noe de alle fleste får til. Og det er viktig for å spre bakeglede.Disse hvetebollene er noe av det beste jeg har laget. Og med den ekte vaniljen både smaker og lukter det himmelsk.

Ingredienser

Oppskrift:
1 pk Idun tørrgjær for søte deiger
1 ss luftigere bakst
1 ss vaniljesukker med ekte vanilje/eller helst frøene fra en vaniljestang
1 dl sukker
3 dl H-melk
100 g Bremykt BAKE
500 g ( ca)Hvetemel , du trenger litt til utbakingen, men husk at deigen ikke må være for fast. Da blir bollene tørre.
La deigen være litt løs når du hever og bruk heller litt mer mel når du skal bake ut/trille bollene. Ta litt olje på hender og bakebord så du trenger minst mulig mel.

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre
smelt bremykt og hell i melken
Hell melkeblandingen i bakebollen sammen med alt det tørre og bland godt.
Jobb litt med deigen så det blir litt smidig og sett til heving i 30 min.
Hell deigen på bordet og rull deigen til en pølse.
Del opp i emner etter ønsket str på bollene, men husk de HEVER ;)
Rull til boller og sett til heving på bakepapirkledd plate i 20 min.
Stek på 170 grader i ca 20 min
Jeg pensler med litt bremykt når de er ferdig stekt.
Min bestemor brukte alltid smør og det er der jeg har gått I lære så da blir det slik.Mer smak;)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!