Fantastiske myke og luftige hveteboller med deilig vanilje krem inni.

Ingredienser

20 boller
3,5 dl lunken melk
70 gram smeltet romtemperert bremykt
1 pakke tørrgjær
1 egg
70 gram sukker
1 ts salt
450-500 gram hvetemel
Tine vaniljekrem

Fremgangsmåte

1. Varm opp melk og smør til ca 37-40 grader. Rør i tørrgjær.
2. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland sammen. Best resultat om du mikser i kjøkkenmaskinen i 5-10 min på lav styrke. Deigen skal være myk, ikke for tørr og ikke klissete. Ha i ekstra mel om nødvendig.
3. Pakk deigen i til en rund ball med litt mel på hendene. Dekk til med plastfolie over bakebollen og sett den til heving til dobbel størrelse. Ca 30 min.
4. Ta så deigen på bordet og rull ut til en lang pølse ca 5cm i diameter. Del opp i passe store emner, ca 20 stk. Flat ut hvert emne til runde flater i ca 1 cm tykkelse.
5. Legg så en god spiseskje vaniljekrem på hvert emne og løft deigen rundt og knip deigen sammen i toppen. Legg de ferdige bollene opp-ned på stekebrett med bakepapir. Dekk til med plastfolie.
6. Sett stekeovnen på 210 grader mens du venter på at bollene hever seg.
7. Når ovnen er varm, pensle bollene med pisket egg og sett brettet midt i ovnen. Stekes i 10 min eller til de har fått en fin gyllen farge.
8. Avkjøles i 5-10 min og nyt!
Tips:
Kan fryses og tines opp i ovn. Sett bollene inn, sett temperaturen på 200 grader og når ovnen har nådd 200 grader, ta brettet ut og la bollene hvile i 5 min. Da er de som nybakt igjen.
Vel bekomme!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!