Japanske melkeboller er de mykeste, luftigste og beste bollene som finst her i verden😍
Ca450 g mjøl
225ml lunken H-melk
130g melis
40g romtemperert bremykt
4 ts gjær for søtbakst
1ts vaniljesukker
1ts kardemomme
1 egg
Liten klype salt
Varm opp melk og tilsett gjær, la det stå i 5 minutt. Bland sammen det tørre, og tilsett egg i gjærblandingen og begynn og tilsett melet, kan hende du trenger meir mel, men deigen skal være litt klissete. Når det er blitt en deig, tilsett bremykt og bland. Elt deigen i 8-10 minutt. Sett ovnen på 40-45 grader og hev i 1 time. Rull ut boller og la de heve i 30 minutt til. Ta ut bollene fra ovnen og varm opp ovnen til 175 grader. Steik i ca 13-15 minutt, eller til de er blitt gyldenbrune! Pensle bollene med smeltet bremykt når de fortsatt er varme og sikt litt melis på toppen, eller ha litt vaniljekrem i midten før steking for å lage skoleboller! Desse bollene smaker fantastisk uansett😍
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!