Deilige kanelboller bakt på spelt med deilig eplefyll
1 kg siktet speltmel (hold av litt til utbaking)
1 pk tørrgjær
1,5 dl sukker av valgfri type
2 ts kardemomme
4 dl melk
3 dl yoghurt naturell
75 g bremykt
1 egg
2 epler, sukker, kanel og bremykt til fyll
Varm melk og yoghurt til ca 40 grader, bland det sammen med det tørre. Kna inn bremykt til slutt. Elt til det er en samlet deig, ikke lengre. Forhev ca 40 min. Kjevl ut en leiv, smør med Bremykt og dryss på så mye sukker og kanel som du ønsker. Strø finhakkede eplebiter over leiven før du ruller den sammen og deler opp til kanelsnurrer. La dem heve til ca dobbel størrelse. Stekes på 220C i ca 12 min
Pynt gjerne med glasur laget av melis og kremost.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!