Kanelsnurrer med søte smaker som smelter i munnen. Himmelsk!

Ingredienser

8 dl hvetemel
1 dl sukker
100 g smør (Bremykt)
3 1/2 dl melk
50 g tørrgjær
1 ts kardemomme
Smør til å smøre utover leiven
Sukker til å strø på leiven
Kanel til å strø på leiven
Egg til pensling

Fremgangsmåte

1. Ha alt det tørre i en bakebolle og bland sammmen.
2. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli litt varmere enn fingervarm, da du bruker tørrgjær.
3. Hell så melkeblandingen i det tørre. Elt deigen godt.
4. Sett deigen på et lunt sted og hev under plast i ca 1 time, eller til dobbel størrelse.
5. Når deigen er ferdig kjevler du den ut til en leiv (firkant).
6. Smør deretter mykt smør utover leiven, strø over sukker og kanel til slutt.
7. Rull sammen og skjær ca 2 cm brede biter.
8. Sett stekovnen på 225-250 grader (avhenger av ovn).
9. Legg bollene på et bakepapirkledd stekebrett, og etterhev i ca 30 min.
10. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek i 10-12 min.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!