13 nydelige boller som faller i smak hos alle og enhver. Mulighetene for å la kreativiteten flyte er stor. Og selve bollebakingen er derimot veldig enkel.

Ingredienser

13 dl. Hvetemel
1 dl. Sukker
0,5 Ts. Salt
1,5 Ts. Vaniljesukker
1 egg
3 dl. Melk
75 gram Bremykt
25 gram fersk gjær
1-2 ss. Melis

Fremgangsmåte

1. Bland sammen hvetemel, sukker, salt, vaniljesukker og gjær i en bakebolle.
2. Tilsett deretter melk, egg og Bremykt. Elt dette i 3 min. på lav hastighet, øk deretter hastigheten og elt i 4-5 minutter.
3. La så deigen heve til ca dobbel størrelse, bruk gjerne håndkle eller plast over bollen.
4. Sett så ovnen på 210 grader, og rull boller.
5. Så legges bollene på stekebrettet, og pensles med litt melk.
6. Stek så bollene i 12-15 min, og deretter avkjøle på rist.
7. La bollene avkjøle seg i ca 10 minutter. Klipp ut former eller figurer av et ark, legg så arket over bollen og dryss melis.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!