Kjempeluftige boller, akuratt som dem man får fra konditoriet

Ingredienser

250 gr. melis
300 gr. smør(margarin )
1 liter melk
100 gr. gjær(2 pk. )
1 ts. kardemomme
ca. 1 1/2 kg hvetemel
evt rosiner, sjokoladebiter e.l

Fremgangsmåte

250 gr. melis
300 gr. smør(margarin )
1 liter melk
Kokes opp og avkjøles til fingervarm.
100 gr. gjær(2 pk. )
1 ts. kardemomme
ca. 1 1/2 kg hvetemel
Blandes i --PASS PÅ MELMENGDEN !!!
Trill ut boller med en gang, pensle med egg og sett til heving ca. 1 time.
Stekes midt i ovnen ved 250 gr C i 7-10 min
Tilsett rosiner i væsken under avkjølingen hvis du vil ha rosinboller...

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!